Advertisement

Advertisement

Een grappig toeval; het slot en de sleutel

Iets grappigs. Kwam ik een poosje geleden in een gespecialiseerde winkel zeg ik: ‘het staat me bij dat jullie ook sleutels doen’ ja zegt ie ‘dat doen wij al 30 jaar’. “Dan zal dit wel eenvoudig zijn” zei ik waarop ik een insteek deurslot tevoorschijn haalde. “Ik zoek een sleutel hiervoor…”

“Dat ding ga jij niet meer open krijgen zegt ie, dat is een heel oud slot”

“En voegde hij eraan toe: Tegen de tijd dat ik misschien heb ontdekt welke sleutel er op past krijgen we dat slot niet open want daar is helemaal overheen geschilderd… Dat ga jij echt niet meer open krijgen”

Ik kijk niet zo overtuigd en zeg “denk je ja, denk je niet dat met wat olie ofzo er beweging al komen en eigenwijs als ik ben zeg ik “op de slotplaat staat een nummer” hij allemaal zoeken dus ik herhaal nog een keer “op de slotplaat” en wees het daaronder aan.

Oude schoenendoos

Ah zeitie, het is 108.. Dan schiet ie naar achteren en blijft een paar minuten weg en komt vervolgens terug met een oude schoenendoos.

“Als ik ‘m nog heb moet ie hierin zitten” zegt ie en hij haalt de deksel er vanaf. Ik kijk is in die doos. En de zit echt stampvol met sleutels.. “Nou dacht ik dat wordt een heel gezoek.”

Ondertussen had hij op de doos deksel gevonden alle sleutelnummers die erin zouden behoren te zitten, waaronder nog 3 specifieke sleutels met het sleutelnummer 108. Vervolgens kijken wij inene allebei naar die stampvolle doos en valt toevallig ons beider oog op 1 sleutel: 108..

“Nou zegt ie, dit komt ook nooit voor, hoe is het mogelijk…”

Vervolgens steekt ie dat sleutel in dat oude slot, eerste keer ging het weliswaar beetje stroef maar zonder enige druppel olie ging het slot daarna vanzelf , lol

Eigen-wijs is ook wijs

Moraal van het verhaal?
Beetje eigenwijs zijn is wellis nuttig

Related Posts

Advertisement

Advertisement

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: