Advertisement

Advertisement

Een grappig toeval; Kat en muis

Deze bijzondere kat en muis cluster synchroniciteit deed zich alweer een hele poos geleden voor, namelijk zo rond midden jaren ’90.

Ik had destijds nogal veel moeite mij verbaal te verwoorden aangaande mijn gevoelens en emoties en dus had ik destijds een brief geschreven naar een toenmalige goede vriend waarmee een situatie speelde.

Kat en muis

De titel van de brief had ik genoemd “kat en muis”.

Nadat ik de brief geschreven had, de envelop dicht geplakt had en de brief in de rode PTT brievenbus had gedeponeerd, begon ik terstond te twijfelen en vroeg ik mij ernstig af of er wel, of niet goed aan gedaan had de brief te schrijven en versturen.

PTT brievenbus

Ik heb toen nog een poos bij de rode PTT brievenbus staan wachten in de hoop dat de postbode al zou komen, die dan voor mij die brief weer uit de rode PTT brievenbus zou kunnen halen omdat ik me bedacht had. Maar er kwam geen postbode en daarbij realiseerde ik mij dat wanneer hij wel gekomen zou zijn, hij nooit die brief aan mij zou hebben teruggegeven omdat er geen bewijs is dat dat mijn poststuk was.

Ik besloot dus dat ik het maar beter los kon laten en naar huis gaan. Dan dezelfde avond nog zat ik tv te kijken.. Hoewel eigenlijk gewoon een beetje te zappen. Toen ik vervolgens ineens van het programma Netwerk naar een ander programma zapte, hoorde ik een spreker van Netwerk nog net zijn laatste woorden zeggen namelijk ik hoorde hem heel duidelijk zeggen: “kat & muis”. Ik dacht toen nog, goh, das wel heel toevallig zeg..

Een random toeval dacht ik

Maar had verder niet de indruk dat het een aanwijzing zou kunnen zijn en beschouwde het nog gewoon als een random toevalligheid.

Dan ging ik zoals gebruikelijk savonds lekker naar bed, en smorgens er weer uit. Dan vervolgens na het opstaan besloot ik eens te gaan kijken of ik vandaag post zou hebben gekregen.

Bij de brievenbus aangekomen zag ik dat er een hele stapel post in lag. Die post neem ik vervolgens mee naar binnen en keek vervolgens vluchtig door de stapel of er iets bij zat wat ik zo zou kunnen gaan lezen.

Natuurbehoud van Natuurmonumenten

Zo bladerende door de stapel stuitte ik op het magazine van Natuurmonumenten genaamd “Natuurbehoud” en daarvan had ik eigenlijk meteen “Jaaaa” die ga ik zo eens bekijken… Dus ik haalde dat blad tussen de stapel uit en wierp het alvast op de zitbank in de woonkamer

Ik herinner me nog dat ik het magazine, terwijl ik het op de bank wierp met mijn ogen volgde om te zien of het wel zou belanden op de bank… En wat denk je dat er gebeurde?

Tijdens dat ik het boekje door de lucht liet gaan draaide het magazine zich in de lucht 180 graden om, zodat het met de voorzijde op de bank en de achterzijde leesbaar naar voren op de bank zou vallen……

Kat en Muis in dikke hoofdletters

Toen het magazine op de bank was terechtgekomen met de onder of achterkant naar boven gericht … werd ik een beetje bleek… Op de achterkant die nu duidelijk naar boven lag stond met grote koeienletters de woorden: KAT en MUIS

Ik was hier zo van onder de indruk.. Terstond liep ik naar mijn boekenplank waar mijn “het Beste’ boekjes stonden van Readers Digest.. Zonder verder ook maar te kijken pak ik er onwillekeurig een boekje uit. Dit boekje sloeg ik als een boekenorakel open en ik las op de opengeslagen pagina onderaan de kleine lettertjes: “Kat en Muis”.

Toen deze cluster synchroniciteit zich zo voorgedaan had kon ik het loslaten. Op de een of andere manier had ik er genoeg aan te weten dat het in lijn was blijkbaar met het Uni-Versum.

Overigens ondanks dit soort ervaringen soms twijfel rijzen over de vraag of we wel of geen vrije wil hebben , ben ik van mening dat we desondanks een vrijewil hebben of tenminste uit alle macht doen moeten alsof we er een bezitten. De verantwoordelijkheid voor je daden kan je niet afschuiven, we zijn zelf verantwoordelijk.

Related Posts

Advertisement

Advertisement

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: